Jagodna rolada mi je ena izmed najljubših sladic, zato sem se odločil, da jo poskusim pripraviti še sam. V tej objavi bom opisal celotno pripravo, ki je podobna receptu iz Kulinarika.net (http://www.kulinarika.net/recepti/6398/sladice/jagodna-rolada/).
Sestavine:
- 5 jajc
- 100g moke
- 1 pecilni prašek
- 90g sladkor v prahu
- jagode
- rastlinska smetana
- sladki greh
Priprava:
Prve sestavine, ki jih potrebujemo, da izdelamo biskvit:
Najprej zmešamo jajca in sladkor v prahu.
Potem tej mešanici dodamo še moko in pecilni prašek. Pri tem moramo paziti, da zadevo delamo v dovolj veliki posodi. Jaz sem moral vmes pridobiti večjo :).
Nato obložimo pekač s peki papirjem, ga malo namažemo z oljem in vanj vlijemo maso za biskvit. Vse skupaj nato pečemo cca. 15-20 min pri 180 stopinjah.
Po peki, biskvit nekaj trenutkov pustimo, da se malenkost ohladi in ga skupaj s peki papirjem zvijemo v rolo.Po cca. 10 min ga razvijemo. Tedaj ga je dobro namočiti s kakim likerjem – jaz sem to storil z jogurtom. Temu sledi namaz rastlinske smetane in dodajanje jagod. Na koncu biskvit še zvijemo v rolado.
Nazadnje sledi še zunanja obdelava s smetano, jagodami in sladkim grehom. Ko končamo, postavimo rolado v hladilnik in jo postrežemo naslednji dan.
Postrežen končni izdelek z dodatkom sladoleda in mrvic, je izgledal takole:
Izboljšave za prihodnjič:
Potrebno je uporabiti le 1 pecilni prašek. Testo mora biti tanjše in bolj namočeno z likerjem.