Press "Enter" to skip to content

Kuhinjski podvig: Priprava jagodne rolade

IMAG0372Jagodna rolada mi je ena izmed najljubših sladic, zato sem se odločil, da jo poskusim pripraviti še sam. V tej objavi bom opisal celotno pripravo, ki je podobna receptu iz Kulinarika.net (http://www.kulinarika.net/recepti/6398/sladice/jagodna-rolada/).

 

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 100g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 90g sladkor v prahu
  • jagode
  • rastlinska smetana
  • sladki greh

Priprava:

Prve sestavine, ki jih potrebujemo, da izdelamo biskvit:
IMAG0324

Najprej zmešamo jajca in sladkor v prahu.

IMAG0326IMAG0327IMAG0329

 

Potem tej mešanici dodamo še moko in pecilni prašek. Pri tem moramo paziti, da zadevo delamo v dovolj veliki posodi. Jaz sem moral vmes pridobiti večjo :).

IMAG0330IMAG0332IMAG0333

 

Nato obložimo pekač s peki papirjem, ga malo namažemo z oljem in vanj vlijemo maso za biskvit. Vse skupaj nato pečemo cca. 15-20 min pri 180 stopinjah.

IMAG0334IMAG0335IMAG0337
IMAG0338

Po peki, biskvit nekaj trenutkov pustimo, da se malenkost ohladi in ga skupaj s peki papirjem zvijemo v rolo.Po cca. 10 min ga razvijemo. Tedaj ga je dobro namočiti s kakim likerjem – jaz sem to storil z jogurtom. Temu sledi namaz rastlinske smetane in dodajanje jagod. Na koncu biskvit še zvijemo v rolado.

IMAG0341
IMAG0343
IMAG0344IMAG0348IMAG0350IMAG0351

 

Nazadnje sledi še zunanja obdelava s smetano, jagodami in sladkim grehom. Ko končamo, postavimo rolado v hladilnik in jo postrežemo naslednji dan.

IMAG0352IMAG0355IMAG0357IMAG0361IMAG0363IMAG0366

 

Postrežen končni izdelek z dodatkom sladoleda in mrvic, je izgledal takole: 

IMAG0372

Izboljšave za prihodnjič:
Potrebno je uporabiti le 1 pecilni prašek. Testo mora biti tanjše in bolj namočeno z likerjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.