Press "Enter" to skip to content

DSI 2010: 17. konferenca Dnevi slovenske informatike 2010

Od 14. do 16. aprila 2010 je v Hotelu Bernardin v Portorožu potekala Konferenca Dnevi slovenske informatike. Udeležil sem se je kot član skupine iz Vegove, ki smo letos zmagali na SloSkills tekmovanju.

 

Zaradi obveznosti na fakulteti, sem se konferenci pridružil šele v četrtek. Ta dan je bilo tudi plenarno predavanje Stephena Arnolda, ki nam je predstavil svoje mišljenje glede podjetja Google in njegovih namer, ki jih tudi vztrajno opisuje v svojih delih.

Stephen Arnold

Po tem predavanju sem se šel registrirati v Hostel Alibi na Bonifacijevo 11 v Piranu.

 

Zvečer je sledila večerja na ladji Burja. Ker smo sedeli na palubi, nas je kar malo prepihalo. Vetrič zvečer ni bil niti malo prijeten. Ko smo prispeli nazaj, smo se ustavili še na “Afterju” v News Cafe-ju. Mogoče smo prišli prekmalu, saj smo zaradi nezanimive okolice odšli naprej na Brucovanje v Tivoli (v Portorožu).

V petek so se predavanja nadaljevala. Med drugimi je Bojan Vrhovnik predstavil Windows Azure platformo. Ker je bila to bolj tehnična predstavitev, nas je v dvorani na koncu ostalo le za število prstvo na eni roki in nogi.

Popoldne so bile predstavitve študentski projektov – tekmovanje, ki se na DSI že nekaj let izvaja. Na konferenci sem se družil s kolegi iz smeri informatike iz FRI, ki se jih je konference kar večina udeležila. Svoj projekt Talcho.com je predstavil Klemen Nagode – dovršena brezplačna klepetalnica za vašo spletno stran. Dosegel je drugo mesto.

Pri tem tekmovanju pa se je zgodilo še nekaj zanimivega. Zmagovalec je bil nekdo, ki je predstavil projekt na isto pesem, kot smo si ga lani zamislili skupina ByteWarriors na tekmovanju Imagine Cup.

Kot se spodobi, se je konferenca zaključila ob podelitvi in žrebanju nagrad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.