Press "Enter" to skip to content

S kolesom do Pule

S kolegom Miho Longinom sva se 6.8.2011 odpravila s kolesom proti Puli. Plan je bil, da se najprej ustaviva z v kampu Lucija, nato v Poreču in nazadnje v Puli. Med temi postajami pa bi naredila vsakič 2 dni odmora.

Prvi dan: Jaz sem pot pričel na Vrbičju proti Ljubljani. Okoli 6h zjutraj sva se z Miho dobila pred FRI-jem in se napotila proti Portorožu. Prvi incident se je zgodil že na Vrhniškem klancu, ko je Mihi počila zadnja guma. Na srečo sem imel s sabo rezervno, zato sva lahko problem hitro rešila. Nadalje sva se ustavila v Logatcu na bencinski črpalki, kjer sva se okrepčala. Tam sem tudi v obcestni trgovini s kolesi Cult kupil novo zračnico. Do Kopra pa je manjše tehnične težave imelo moje kolo, saj sem moral nekajkrat ročno priviti “špice” na zadnjem platišču. V Kopru sva si v Tuš centru privoščila kosilo – seveda na študentske bone. Nato naju je le kratka razdalja ločila do Lucije, ki sva jo hitro dosegla. Pred tem pa je meni v Portorožu počila sprednja guma, ki sem jo lahko na srečo spet zamenjal in spet privil zadnje “špice”. Zvečer sva se prehitro podala na žur, ki se je začel šele po 23h, zato sva se optimistično odločila nekaj časa spočiti v kampu, kar je seveda pomenilo, da sva vse prespala.


Drugi dan: Ta dan sva preživela na slovenski obali. Zajtrk in kosilo je bilo seveda na študentske bone, zvečer pa ni bilo nobenega dogajanja. Kolegica iz avtobusne postaje nama je namignila, da se zna kaj dogajati v klubu Ayala, vendar ni bilo nič. Torej je sledilo spanje, pred katerim sem si še kupil penasto podlogo za spanje. Zaradi bolj primerne temperature sem spal zunaj v sožitju z lokalnimi ježi.

Tretji dan: Miha je predčasno ustal in še preden sem dojel, je spakiral šotor in mi sporočil, da zaradi boležin v mišicah in glavobola odhaja domov. Na recepciji si je izprosil lekadol, poklical taxi, ki ga je zapeljal do Kopra in z vlakom odšel domov. Jaz sem se ta dan zapeljal do Umaga, kjer sem na poti v Villi Zianni preveril, če imajo moj polnilec za mobitel, ki ga niso imeli. Nato sem se vrnil v portorož, kjer me je popoldne prišel iskat Peter Virant, saj se mi ni ljubilo samemu nadaljevati vožnje.

Ker se je “planirana tura” končala prehitro, bo treba splanirati novo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.